Brankovi razigrani dani u Priboju

Najstarija gradska osnovna škola u Priboju, Osnovna škola “Branko Radičević” u starom delu grada, 28.marta, proslaviće svoj 136.rođendan. Dan škole, već po tradiciji obeležava se generalnim programom “Brankovi razigrani dani”, u okviru kojih su pripremljeni brojni sadržaji, prilagođeni pre svega školarcima, ali i roditeljima, pa i sugrađanima.

U okviru kreativne radionice “Zlatne ruke” zainteresovanim učenicima škole svoje zananje prenosile su naše sugrađanke Emina Fazlić i Melita Tumbul, koje prave amigurumi lutke i Jelena Ranitović, koja stvara dekupaž tehnikom.

A sve što su napravili u svom „Kreativnom kutku“, đaci su izložili na prodajnim „Humanitarnom bazaru“, u dvorištu škole, a sav prihod namenjen je lečenju dece oboleloj od raka. Tako svojim kreativnim stvaranjem, đaci ove škole neguju i  izuzetne ljudske vrline – solidarnost i humanost, pa su sva sredstva prikupljena na ovom bazaru, od 62.750 dinara, od srca darivali organizaciji Nurdor.

„Brankovi razigrani dani“ u Priboju su upravo spoj druženja i zabave,ali i takmičenja i edukacije.

Između ostalog, na Međunarodni dan poezije, održali su i poseban literarni čas, obeležili i dan rođenja velikog pesnika Mike Antića ali i svetski dan broja Pi, organizovali i literarni konkurs povodom Dana škole ,birali najlepšu srpsku poslovicu i prisetili se značenja starih i pomalo zboravljenih arhaičnih reči.

Za učenike škole organizovali i predavanje na aktuelnu temu o bezbednosti na internetu, a pored nastupa atletske sekcije u dvorištu škole,na pešačko biciklističkoj stazi pored Lima organizovali su i vožnju biciklom u funkciji broja Pi, dakle 3,14 kilometara i nazad, a promoter je bio upravo bivši učenik ove škole, sada i repreztntativac Srbije u bicilizmu Marko Ćirajković.

Na rođendan škole, 28.marta, biće organizovana i centralna priredba u holu škole.