Podrška obolelima od retkih bolesti

„Cilj države je da obolelima od retkih bolesti pruži punu i sveobuhvatnu podršku“, istakao je državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejoviić na Okruglom stolu o buloznoj epidermolozi.

Državni sekretar je naveo da je bulozna epidermoloza jedna od najtežih retkih bolesti u opštoj medicinskoj patologiji, ali da je država uz obolele i njihove porodice.

„Mi smo deo vaših porodica i tu smo da razgovaramo o načinima na kojima možemo da vam pomognemo“, naveo je Pejović.

Državni sekretar je istakao da finansijska podrška države za lečenje retkih bolesti nikada nije bila veća, kao i da je od nedavno dobila i novi oblik u vidu formiranja Grupe za unapređenje kvaliteta života porodica sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalih koji su oboleli od retkih bolesti pri Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji.

„Ministarstvo je mesto gde će oboleli i njihove porodice dobiti ono što im je potrebno kada je u pitanju ostvarivanje prava iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, znamo da im je potrebno mesto gde će se obratiti i gde će naići na razumevanje“, naglasio je Pejović.