O nama

omorika-i-bor

Internet portal “Omorika i bor” na inovativan, edukativan i zabavan način informiše o aktuelnostima, razvoju i potencijalima Zlatiborskog upravnog okruga. Zamišljen je kao medij čiji je cilj da javnosti predstavi i približi izvanredne prirodne lepote ovog kraja koji, podsećamo, krase i čuveni Nacionalni parkovi – Zlatibor i Tara. Ukazujemo i na važnost očuvanja tog prirodnog blaga, posebno zaštićenih biljnih vrsta kakva je nadaleko čuvena Pančićeva omorika.

Zahvaljujući našim reportažama o srpskim velikanima, kao i inspirativnim tekstovima o mladim i uspešnim građanima Zlatiborskog okruga, čitaoci su u prilici da upoznaju ovaj deo naše zemlje na jedan sasvim drugačiji način, ali i da ih dobri primeri iz okruženja motivišu da i sami realizuju svoje ideje, kako za ličnu tako i za dobrobit čitavog našeg društva.

Takođe, našim svakodnevnim objektivnim i profesionalnim izveštavanjem o događajima u svim opštinama koje pripadaju Zlatiborskom okrugu,  ali i redovnim praćenjem dešavanja koja se tiču razvoja čitave Republike Srbije (u privrednom, naučnom, ekološkom, kulturnom i svakom drugom smislu), portal ima za cilj i da potencijalnim investitorima ukaže na povoljnu poslovnu klimu i ogromne razvojne mogućnosti koje ima i nesebično pruža ovaj kraj Srbije.

Naš tim

Ljubica-Markovic-urednik

Ljubica Marković

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala