U Sjenici otkrivena spomen-ploča vodniku Ivanu Vasojeviću

Ministar odbrane Miloš Vučević, povodom obeležavanja godišnjice pogibije borca vodnika Ivana Vasojevića, koji je na današnji dan 1999. godine dao svoj život u bici na Košarama, otkrio je tablu na zgradi u Sjenici, u Ulici Ivana Vasojevića Vasketa. Tu je živeo pali borac s Košara, zajedno sa članovima porodice.

U Donjem Goračiću kod Sjenice, ministar Vučević je, u pratnji šefa Kabineta ministra odbrane brigadnog generala Gorana Momčilovića i načelnika štaba Komande Kopnene vojske brigadnog generala Zorana Dragićevića, položio venac na grob vodniku Vasojeviću.

Delegacija koju je predvodio Vučević, porodici vodnika Ivana Vasojevića u selu Donji Goračići posthumno je uručila Boračku spomenicu.

Polaganju venca prisustvovala je i delegacija Vojske Srbije i predstavnici Udruženja boraca heroja sa Košara i Paštrika, dodaje se u saopštenju.

Ministar Vučević je tom prilikom istakao da ih je danas u Sjenici i na Pešteri okupio tužan povod, ali povod koji istovremeno budi i ponos što smo imali takve junake i ponos što imamo ovakve porodice kao što je porodica Vasojević.

„I vidite da smo svi zajedno, i Srbi i Bošnjaci, i pravoslavni i muslimani, na pomenu našim junacima. Jer je ovo zajednička država, svih građana, bez obzira na to kom narodu pripadaju i kojoj veri pripadaju“, naglasio je ministar Vučević.

Vodnik Ivan Vasojević imao je 24 godine kada je poginuo u borbi protiv albanskih terorista 11. aprila 1999, braneći državnu granicu. Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.