19,7 miliona za užički Centar za VTO

Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci, zameniku gradonačelnice Užica, Dragoljubu Stojadinoviću, uručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić. Grad Užice dobio je podršku ovog ministarstva za projekat koji se odnosi na osnivanje Centra za vantelesnu oplodnju.
Osnovni cilj projekta čija je ukupna vrednost 32,8 miliona dinara je stvaranje preduslova za uspostavljanje Centra za vantelesnu oplodnju u okviru Opšte bolnice Užice. Realizacija podrazumeva nabavku kompletne opreme potrebne za funkcionisanje centra kao i realizaciju specijalističkih obuka za dvoje zaposlenih (specijalistička obuka za zaposlenog doktora molekularne biologije iz oblasti kliničke embriologije i specijalistička obuka za doktora medicinskih nauka, specijalistu ginekologije i akušerstva, subspecijalistu steriliteta i fertiliteta za rad u IVF laboratoriji).
Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju dodelilo je 19.738.440,00 dinara, a učešće Grada Užica je 13.158.960,00 dinara.

Sredstva su dobile 52 lokalne samouprave, koje će zajednički sa državom realizovati širok spektar podrške porodicama i deci.