Bogat novogodišnji program u Čajetini

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su kao i svake godine pripremili bogat program nastupa na Kraljevom trgu za novogodišnje praznike. Program počinje već 28. decembra dečjom Novom godinom i dodelom paketića za decu.

Prvog dana novogodišnjeg programana Kraljevom trgu biće održan koncert Leontine i dečijeg hora „Čarolija“. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići.

Za doček Nove godine, 31. decembra organozatori najvljuju nastup Saše Matića sa početkom u 21 čas, u ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića. U novogodišnjoj noći posetiocima će biti služeno kuvano vino, rakija, a u ponoć će biti i vatromet.

Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

-Po prvi put ove godine, uz sve turističke sadržaje, organizovaćemo manifestaciju „Duhovnim stopama“ koja će početi otvaranjem izložbe ikona „Ka liku“ profesora Janjićijevića u saradnji sa još dvoje umetnika. Na programu je duo drama o patrijarhu Pavlu, kao i nastup Braće Teofilovići u istom duhu. Matija Bećković nam je potvrdio dolazak, ali ćemo tek da preciziramo datum. Školski Savindan će biti deo naše tradicionalne manifestacije u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg. U februaru očekujemo duo dramu Nebojše Milovanovića „Čovek visine“, to je Predićeva rasprava o Njegoševom mauzoleju na Lovćenu. Nadamo se da ćemo od Božića i do Sretenja zaokružiti kulturnu ponudu na Zlatiboru i ispuniti potrebu posetilaca za takvom vrstom sadržaja – rekla je direktorka Kulturnog centra Zlatibor Danica Jevtić Šišović.

Zlatibor svake sezone opravdava status najposećenije planine na Srbije zbog čega mu se posetioci uvek rado vraćaju u sve većem broju. Takav uspeh je ujedno i inspiracija da se ponuda kontinuirano obogaćuje i unapređuje u pravcu psecifičnih potreba savremenog turiste.