Braća Kurtagić najbolji stočari u Srbiji

Četiri brata sa roditeljima i svojom decom žive u zajednici koju broji 19 članova. Svi zajedno brinu o stadu od preko 1000 ovaca, a tačan broj još nisu utvrdili.

Braća Kurtagić poljoprivrednici iz Sjenice, sa Peštera odlikovani su na ceremoniji dodele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije Zlatnom medaljom za zasluge. Saladinu Kurtagiću orden je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti stočarstva.

– Ova nagrada nam puno znači, još kada vam uruči predsednik države to priznanje nema cenu. Kao najbolji stočari u državi dobili smo priznanje, koje je uručeno mom bratu. Ovo je prvi put u istoriji da se odlikuje neko iz Sjenice i to da ga odlikuje presednik lično. Nismo samo mi srećni zbog toga već svi stočari i proizvođači sa Pešterske visoravni – kaže Šefket Kurtagić.

Veliku zahvalnost braća Kurtagić, kako kažu, ne duguju samo Vladi Srbije i predsedniku nego i Ministarstvu poljoprivrede.

– Upoznali smo se sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom građevinarstva Goranom Vesićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i svi su izrazili želju da nas posete i da nam pomognu oko poboljšanja infrastrukture, jer samo to nam je potrebno – rekao je Kurtagić.

Inače, braću Kurtagić, vredne stočare otkrio je Gvozden Nikolić u svojoj emisiji „Nećete verovati” i njima će na proleće biti urađen put do kuće u dužini od 5 km.

Izvor: Glas zapadne Srbije