Budi i ti Super devojčica i osvoji vrednu stipendiju

Povodom Međunarodnog dana devojčica Alternativni centar za devojke i ove godine pokrenuo je konkurs za stipendiranje Super devojčica, koji za cilj ima afirmaciju obrazovanja, i pružanje pomoći devojčicama u razvoju talenata i veština iz oblasti nauke, umetnosti i sporta. 

Pravo na prijavu za jednokratnu stipendiju u iznosu od 25 hiljada dinara imaju sve devojčice uzrasta od osam do 14 godina, koje poseduju određeni talenat i žive na teritoriji Republike Srbije. Prijave se vrše elektrosnkim putem na linku https://forms.gle/KoHzoJtqxfr43Jbx7 najkasnije do 30. septembra.

O stipendijama će odlučivati komisija sastavljena od mladih umetnica, naučnica, sportistkinja i aktivistkinja, a kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće pozvane na online intervju u pratnji roditelja/staratelja u periodu od 6. do 10. oktobra.

Informacije o dobitnicama novčane nagrade/stipendije biće objavljene na društvenim mrežama na Međunarodni dan devojčica, 11. oktobra. Pobednice konkursa i njihovi roditelji biće obavešteni emailom i/ili telefonom, nakon čega sledi potpisivanje ugovora o donaciji sa jednim od roditelja, kao i uručivanje stipendije uplatom preko tekućeg računa. 

Inače, Međunarodni dan devojčica prvi put je obeležen 11.10.2012. godine od strane Ujedinjenih Nacija sa idejom da se utiče na povećanje svesti o mnogim problemima i nejednakostima sa kojima se suočavaju devojčice širom sveta.