Članovi Eko centra sa volonterima očistili obale Drine

Drugog dana maja, 40 građana Bajine Bašte uzelo je učešće u akciji čišćenja rijeke Drine i njenih obala koje organizovalo Udruženje građana Eko Centar u saradnji sa spomen kompleksom Stari Brod.
Za samo nekoliko časova tri formirana tima su na nekoliko lokacija skupili i iz rijeke izvadili preko 800 vreća za smeće.
U akciji čišćenja rijeke Drine učestvovali su i učenici osnovne i srednje škole u Višegradu, koju su dali nemjerljiv doprinos u očuvanju životne sredine i podizanju ekološke svijesti.
– Sa nama su bili i profesori, predstavnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad, predstavnici udruženje brodara kao i mnogi drugi. U pomoć je došao i naš prijatelj Ivan Bjelić, ovogodišnji dobitnik nagrade „Zelena Planeta“ u Srbiji koji je snimio kompletnu akciju – rekli su iu Eko centra.
Da ne ostanemo gladni i žedni pobrinuli su se kafe bar „Retro“, kafe bar „Baron“, picerija „Sport“, kafe „Galerija“, kafe bar „Kalčo“, pekara „Peca“.


Želimo da se zahvalimo domaćinima kampa u Starom Brodu – porodici Radović, protojereju Draganu Vukotiću, a posebno gospodinu Novici Motiki, idejnom tvorcu spomen kompleksa u Starom Brodu, na donaciji, istakli su iz ovog udruženja.