Dani ćirilične baštine u Matici srpskoj

U sredu, 10. maja u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija organizuje predstavljanje manifestacije „Ćirilična baština“ koja se tradicionalno održava u Bajinoj Bašti i predstavljanje drugih aktivnosti vezanih za zaštitu i negovanje ćirilice koje se realizuju u našem gradu koji sa ponosom nosi epitet prestonice ćirilice.

Pozdravnu reč ovom prilikom uputiće predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić i predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

U programu pod nazivom Dani ćirilične baštine prisutnima će se obratiti Siniša Spasojević, predsednik Organizacionog odbora manifestacije „Ćirilična baština“, Milovan Jezdić, direktor Ustanove „Kultura“ i prof. dr Isidora Bjelaković, sekretar odeljenja za književnost i jezik Matice srpske.

Ovogodišnja „Ćirilična baština“ održava se od 24. do 27. maja u našem gradu, a veliki deo sadržaja pripremljen je u saradnji sa Maticom srpskom. Uz bogat kulturno-umetnički program tokom 5. Ćirilične baštine biće održan i Okrugli sto u organizaciji Matice srpske gde će na temu ćirilice govoriti neki od najeminentnijih stručnjaka iz oblasti srpskog jezika od akademika i profesora sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu do priznatih novinara.