Direktorka Predškolske ustanove Užice obišla radove na objektu novog vrtića u Karanu

U okviru projekta “Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno obrazovanje u ruralnom području sela Karan” po planiranoj dinamici odvijaju se radovi na adaptaciji i dogradnji prostora za prvi seoski vrtić. Ovde će od 1. septembra boraviti 55 mališana a zainteresovani roditelji se mogu prijaviti preko portala eUprava do 20. maja tekuće godine.
Obilazeći radove, direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović, istakla je da su završeni građevinski radovi i rekonstrukcija krova, kao i da su u toku radovi na unutrašnjim i spoljnim instalacijama.
“Projekat koji finansira Evropska unija preko programa „EU PRO plus”, koji u Republici Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge „UNOPS“ vredan je 430 hiljada dolara od čega je učešće donatora 200.000, a grad je iz budžeta obezbedio 230.000 dolara.” Ovim sredstvima radi se adaptacija i dogradnja, a planirana je i oprema kao i parterno uređenje prostora. Očekujemo početak rada ovog objekta 1. septembra tekuće godine i ovom prilikom pozivam roditelje, koji su zainteresovani da upišu decu u ovaj objekat da do to učine do 20. maja preko portala eUprava, ali i da ukoliko žele da dobiju detaljnije informacije dođu u našu upravnu zgradu odnosno vrtić Poletarac”.

Kada bude završen, ovaj objekat ponudiće mališanima jednake, pa čak i bolje uslove za boravak u odnosu na vrtiće u gradu. Pored prijatnog i moderno opremljenog unutrašnjeg ambijenta deca će imati obezbeđenu ishranu, dvorište sa mobilijarom kao i sve ostale sadržaje koji su dostupni mališanima u gradu.
Ovaj projekat finansira Evropska unija preko programa „EU PRO Plus“. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost Grada Užica i ne odražava nužno stavove Evropske unije“.

Grad Užice