Gondola i branč u vazduhu privukao pažnju velikog broja posetioca beogradskog Sajma

Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se 44. put za redom i i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme pod ovogodišnjim sloganom „Kad je odmor nije teško“ od 23. do 26. februara u partnerstvu sa Narodnom Republikom Kinom. Tradicionalni sajam turizma svečano je otvorio predsednik Republike Aleksandar Vučić koji je tom prilikom poručio da sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica. 

On je u svom obraćanju istakao  da je proteklih godina napravljen veliki pomak u srpskom turizmu, kao i da je samo tokom prošle godine prihod od turizma porastao za 2,5 milijardi evra.

Među  štandovima 350 izlagača iz 33 države, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija, u hali 4 beogradskog sajma, mnogobrojnim posetiocima predstavila se i TO Zlatibor.

Pored najave predstojeće letnje sezone, sve posetioce štanda Zlatibora očekuju zanimljivi noviteti i informacije o sadržajima kojima će „zlatna planina“ i dalje zadržati svoje mesto u vrhu turizma Srbije.

U okviru štanda Zlatibora svoju ponudu predstavljaju brojni hotelijeri i turističke agencije, tako da posetioci imaju priliku da se detaljno informišu o cenama, popustima i promo-paketima koje je turistička privreda pripremila za predstojeći period i upoznaju sa turističkom ponudom Zlatibora za predstojeću prolećnu i letnju sezonu.

Takođe, TO Zlatibor ovom prilikom iskoristila je priliku da predstavi nove sadržaje, objekte, značajne lokalitete, kao i manifestacije kojima će ulepšati boravak gostiju na Zlatiboru u godini jubileja, 130 godina organizovanog turizma.

Na panel diskusiji „Online plaćanje u turizmu – trendovi i izazovi“ održanog u prisustvu predstavnika turizma, resornog ministarstva i bankarstva, predstavljena je i Zlatiborska Gold gondola, čiji je program obogaćen keteringom koji je sadržao postavku branča u vazduhu i romantičnog putovanja.

Učesnici panela i posetioci su mogli da osete ukus jestvog suvenira branča u vazduhu i dožive duh tradicije degustirajući pršutu, slaninu, kulen, domaću pitu i sir koje su napravili lokalni proizvođači iz zlatiborskih sela. Pored gurmanskih specijaliteta, učesnici su imali prilike da probaju i domaću rakiju, sokove i vode, ali i slatke zalogaji iz romantičnog putovanja – praline, voće i šampanjac.

LJ.M

Foto: zlatiborske vesti