Gradonačelnica Užica priredila prijem za učesnike 58. MOSI

Gradonačelnica Užica dr Jelena Rakković Radivojević sa saradnicima, priredila je prijem za užičke sportiste koji su učestvovali i osvojili 20 medalje na nedavno završenim 58. MOSI u Kolašinu, nakon čega je na Trgu partizana istaknuta zastava MOSI, čime je i simbolično označen početak priprema za naredne igre koje se održavaju u Užicu.
Uz zahvalnost sportistima na učešću i iskazanim rezultatima gradonačelnica Užica, još jednom im je u ime svih građana zahvalila na istorijskom uspehu koji su postigli u Kolašinu na 58. MOSI.
“Bila sam svedok vaših brojnih medalja koje ste osvajali u Kolašinu, ali danas ovde imam posebnu potrebu da iskažem veliko poštovanje prema vašem trudu, radu, zalaganju i što je najvažnije prema tom posebnom sportskom duhu koji posedujete. Izabrali ste da sport bude vas život, a to znači samo jedno , da ste na pravom i zdravom putu. Hvala na svemu, ponosni smo, a sada još i spremniji da budemo najbolji domaćini najvećoj smotri amaterskog sporta i da pomerimo granice kada je u pitanju organizacija MOSI. Srećno i vidimo se na 59. MOSI u našem Užicu”.
Irazivši ogromno zadovoljstvo uspehom Užičana, generalni seretar Sportskog saveza Užice Dragiša Kuzmanović istakao je da su danas svi Užičani ponosni na rezultate i osvojene medalje u pojedinačnoj i ekipnoj kokurenciji.
“Na pravi način predstavljali ste svoj grad i svoje klubove, i kao sportisti, i kao ljudi i hvala vam na tome. Siguran sam da ćemo naredne godine ovde u Užicu ugostiti najveći broj sportista u istoriji MOSI, jer očekujemo njih oko 3 000. Potrudićemo se da se takmičite na rekonstruisanim i novim objektima i siguran sam da ćemo napraviti najbolje MOSI do sada, koje će biti reper narednim domaćinima”.
Košarkaš Đorđe Božić zahvalio se na prijemu u ime svih sportista i ovom prilikom pozvao sve užičke klubove da u što većem broju učestvuju na narednim MOSI u Užicu.
Nakon svečanog prijema na Trgu partzana istaknuta je zastava narednih MOSI.