Nagrađena najbolja privredna društva zlatiborskog okruga

Na svečanoj sednici Parlamenta privrednika u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga tradicionalno su dodeljene nagrade privrednim društvima i pojedincima za ostvarene rezultate u poslovanju u protekloj godini. Svečanoj sednici prisustvovali su potpredsednik Privredne komore Srbije Rade Ljubojević i Nermina Ljubović, direktorka Direktorata za Parlamente privrednika, načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović, predstavnici Grada Užica i privrednici.

U kategoriji veliko privredno društvo, nagradu „Kompanija godine“ dobila je kompanija „ATM“ doo Sevojno, osnovana 1992. godine kao porodična firma, a danas je moderno preduzeće sa preko 250 zaposlenih sa komletnom infrastrukturom podređenom kupcu.

U kategoriji srednje privredno društvo ova nagrada je pripala kompaniji „Divi“ doo Čajetina, lideru u proizvodnji plastične ambalaže od polipropilena, pre svega, čaša za jednokratnu upotrebu, ne samo u regionu, već i u Evropi. Proizvode plasira i na američko tržište.

U kategoriji malo privredno društvo nagradu „Kompanija godine“ dobilo je „Trans – coop“ doo Čajetina u vlasništvu Gorana Jevremovića koji je nastavio porodičnu tradiciju zanatske radnje svog oca Radenka Jevremovića.

Nagradu „Iskorak“ koja se dodeljuje privrednom subjektu ili pojedincu koji se tokom godine posebno istakao svojim aktivnostima na polju društvene odgovornosti, inovativnosti ili povećanju ugleda regiona, dobila je kompanija „Tojo“ doo Požega koja je ove godine navršila tri decenije rada.

Dragan Subotić, direktor Valjaonice bakra Sevojno dobitnik je nagrade „Trag“ koja se dodeljuje pojedincu za izuzetan doprinos i posebne višegodišnje zasluge u razvoju i unapređenju privrede regiona.

Nagradu „Mladi menadžer godine“ dobio je diplomirani ekonomista Aleksandar Obradović zaposlen u porodičnoj firmi svog oca „Drenovac“ doo Arilje kao menadžer prodaje i marketinga.

Nagrađenima je čestitala predsednica Parlamenta privrednika Zlatiborskog upravnog okruga Svetlana Bjeličić, kao i direktorka RPK Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević istakavši da će RPK i dalje biti na raspolaganju privrednicima za pomoć u svakom segmentu ukoliko im bude potrebno.

Ovom prilikom, Nermina Ljubović, direktorka Direktorata za Parlamente privrednika, uručila je nagrade Privredne komore Srbije koje su dodeljene privrednim društvima za 20 i 30 godina rada i postojanja na području koje pokriva RPK Zlatiborskog upravnog okruga.

Inače, Privredna komora Srbije ove godine dodelila je nagradu za poslovni uspeh Valjaonici bakra Sevojno AD, dok je nagradom „Poslovni lider“ nagrađen Rade Ljubojević, direktor Sirogojno Company doo Sirogojno.

izvor: infoera.rs