Od Grada poklon eksurzija na Zlatibor

Za 60 učenika osnovnih škola sa teritorije grada Užica, seoskog područja i gradske opštine Sevojno, Grad Užice obezbedio je besplatan boravak u odmaralištu Golija na Zlatiboru. Na mini odmor u pratnji nastavnika otišla su deca od 2. do 8. razreda.


Ratko Trmčić, član Gradskog veća, objasnio je da su na aktivu direktora dogovorili da na ovaj odmor idu deca iz višečlanih porodica i kao i ona sa slabijim materijalnim stanjem.
– Sa njima idu i tri vaspitača, a tokom četiri dana boravka na Zlatiboru biće im organizovan bogat i zanimljiv program sa animatorom – istakao je Trmčić.

Miodrag Petković član GV podseća da grad posebnu pažnju posvećuje deci i da se sve mere namenjene njima iz godine u godinu unapređuju. Kako ističe, pored izdvajanja za novorođene bebe, đake prvake i stipendija za talentovane učenike tu su i velika izdavajanja za rekonstrukciju škola i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Užice.
– Imali smo kvalitetne mere besplatnog boravka mališana na moru u objektu u Bečićima i od naredne godine, posle pauze koja je vezana za korona virus, nastavićemo u većoj meri da šaljemo đake na more. Ove godine po prvi put omogućili smo boravak dece u odmaralištu “Golija” – kazao je Petković.
Sa decom iz Užica u odmaralištu “Golija” istovremeno će boraviti 37 dece sa Kosova i Metohije, što će po rečima Petkovića biti prilika da naši đaci šire prijateljstva i upoznaju sunarodnike sa Kosmeta.