POMOZIMO ILIJI

Ilija Milanović (2017.) iz Kosjerića je prevremeno rođen i prvog dana života uspostavljena mu je dijagnoza Spina bifida – meningomyelocela. Istog dana je operisan i od tada počinje bitka za njegov prvi korak i bolje sutra. Kasnije je otkriveno da boluje i od subluksacija kukova, astme, hipotireoze, paraplegije spastica (zbog koje ne hoda), disfunctio vesicae urinarie, amblyopia, hipermetropija parva, strabismus concomitans divergens, hipoplasia of nerves with swallowing..

Pored svih postojećih dijagnoza Ilija ima još tri mutacije gena i to PRPH2, PRKCG, ARL3 GEN.

Za jednu od ove tri mutacije postoji genska terapija koja košta 850.000 dolara, dok za druge dve ne postoji lek. Spinocerebellar ataxia type 14 se drži pod kontrolom isključivo konstatnim logopedskim i defektološkim terapijama, da bi se dete koliko toliko održalo funkcionalno i da ne bi došlo do progresije bolesti. Takođe, Ilija ide i na kvantne terapije, kao i u Bioinformatički centar Revita, gde je takođe na stalnoj terapiji.

Ilija svaki dan radi vežbe. Do sada su mu izvršene dve transplantacije matičnim ćelijama a potrebne su još dve, kao i neurološka rehabilitacija, fizikalne terapije, logopedski i defektološki tretmani, delfinoterapija, terapija plivanjem, kinezi terapije, medicinska pomagala, dijagnostika, ortopedska pomagala, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, vitamini, medikamenti, suplementi, medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj.

Bez obzira na sve probleme sa kojima se od samog rođenja susreo, Ilija je vedrog duha i uvek nasmejan. Veliki je borac i uvek je raspoložen za igru.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Iliji, tako tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 76 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Iliji!

SMS: 76 na 2407

Dinarski račun: 160-505642-36

Devizni račun: 00-540-0002727.0

IBAN: RS35160005400002727058

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj, PayPal