Potpisan ugovor za rekonstrukciju Prve osnovne škole kralja Petra II

U prisustvu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović i gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, potpisan je ugovor o izvođenju radova na eneregetskoj rekonstrukciji “Prve osnovne škole kralja Petra II”.

Ugovor predviđa potpunu energetsku sanaciju objekta za koji je Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojilo 30 miliona, dok je učešće grada 26 miliona dinara.
Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević kazala je da je ovo praktično nastavak velikog investicionog ciklusa, pokrenutog sa namerom, se stepen energetske efikasnosti u našim školama i vrtićima podigne na najviši nivo.

Ona je podsetila da je u toku prošle godine završena eneregetska sanacija i rekonstrukcija OŠ “Nada Matić”, škole u Krvavcima, škole u Karanu, kao i vrtića “Poletarac”, realizovana kroz projekat Švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i eneregetike, dok smo sredstvima iz budžeta grada u potpunosti rekonstruisali školu u Gostinici i uradili rekonstrukciju fasade i krova OŠ “Dušan Jerković”.

Prema rečima ministarke Dubravke Đedović Handanović ovo je izuzetno važan dan za sve učenike i nastavnike škole koja sledeće godine slavi 140 godina postojanja.
“Nakon ove energetske sanacije će se smanjiti potrošnja energije za nekih 40 odsto a učenici i nastavnici dobiće lepše i energetski efikasnije prostorije, škola i grad znatno manje račune za elkektričnu eneregiju.

Ovo je, kako je istakla direktorka škole Nina Vukić prva velika rekonstrukcija od 1981. godine kada je dograđen novi deo škole.

-Od tada pa do danas očekujemo ovako veliko ulaganje i 40 godina smo sa nestrpljenjem čekali ovaj dan. Ova energetska sanacija naše škole imaće izuzetan značaj za naših 1100 učenika i više od 100 zaposlenih. Bićemo u prilici da im obezbedimo mnogo bolje uslove za učenje, rad i razvoj – kazala je direktorka.

Radove vredne 66 miliona dinara izvodiće preduzeće “FRIGO LINE”, radiće se fazno kako bi se u što manjoj meri ometala nastava i završiti u planiranom roku od šest meseci.

Posetu Užicu ministarka Đedović Handanović iskoristila je i za susret sa privrednicima Zlatiborskog okruga, koji su u prethodnom periodu imali probleme sa napajanjem električnom energijom. Ona je danas obišla i novu trafo stanicu “Užice 2”, koja je završena i biće puštena u rad do kraja godine, čime će se obezbediti rezervno a samim tim i sigurnije napajanje napajanje za više od 70 hiljada građana.