Povodom 170 godina postojanja, počela rekonstrukcija pribojske OŠ „Nikola Tesla“

Zgrada najstarije osnovne škole u opštini Priboj, ali i ovom delu Srbije, OŠ „Nikola Tesla“ u Pribojskoj Banji, koja ove godine obeležavva 170 godina postojanja i rada, ovog leta dobija novo ruho.

Kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti zgrada škole i đačke kuhinje, dobiće novu fasadu a zameniće se i neophodna stolarija. Projekt je vredan 22,5 miliona dinara, a finansiraju ga Ministarstvo energetike i Opština Priboj.

„Na objektima i stare i nove škole, uradiće se termo izolacija, kao i zgradi đačke kuhinje, gde će se sanirati i krov, a zameniće se i stolarija, gde to ranije nije urađeno. Planirana je i izolacija tavanice i međuspratnih konstrukcija, kao i ugradnja kalolimetara i pumpi sa frekfentnom regulacijom u školskoj kotlarnici.“, ističe Marko Janjušević, koordinator projekta.

„Procenjena vrednost projekta bila je 18,5 miliona dinara, a zbog promena cena materijala na tržištu najniže ponuđena cena izvođača sada je 22,5 miliona dinara. Rok završetka radova je 90 dana.“, kaže Janjušević.

Ako sve bude po planu, obe zgrade škole u Pribojskoj Banji i đačka kuhinja, novu školsku godinu dočekaće u potpuno novom izdanju.

Inače, OŠ Nikola Tesla najveća je seoska škola u opštini Priboj, a pored matične škole poseduje i izdvojena odeljenja u Mažićima i Kalafatima, a uporedo se sređuje i kutak za buduće predškolce.