Predsednik Srbije najavio nova ulaganja u opštinu Priboj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti opštini Priboj, gde je prisustvovao otvaranju novog spa centra u Pribojskoj Banji, razgovarao sa meštanima pribojskog kraja, a sastao se i sa predstavnicima bošnjačke zajednice.
Predsednik Vučić je prilikom otvaranja novog spa centra Terme 36,6 razgovarao sa predstavnicima investitora i opštine o ulaganjima u cilju daljeg razvoja tog kraja. On je pohvalio investitora Gorana Despića koji je izgradio novi spa centar, ističući da je i sanirao klizište i očistio stene, iz kojih izvire čuveni izvor, jedinstven u Evropi.

-Ovo što ste napravili je mnogo lepo. Ujedinile su se lepota prirode i vaša sposobnost. Nastavićemo da ulažemo u Priboj i ceo ovaj kraj, jer kada se gradi, to je uvek pitanje rasta i razvoja – poručio je predsednik.

On je u razgovoru sa meštanima i predstavnicima lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga poručio da je srećan zbog ljudi koji žele da grade, jer su oni spas za jugozapad Srbije.
-Priboj sad polako dižemo ako uradimo bolnicu, gimnaziju, a Bistrica ide svakako. Napravili smo tim za Bistricu, što je odlično za ceo kraj – rekao je predsednik Vučić i dodao da je u oblasti infrastrukture i turizma u Priboju urađeno mnogo, ali da mora nešto da se uradi i za Prijepolje i sa sagovornicima razgovarao o dolasku gasovoda u taj kraj.
Predsednik Vučić posle obilaska spa centra u Pribojskoj Banji i razgovora sa meštanima pribojskog kraja sastao i sa predstavnicima bošnjačke zajednice. On se sastao sa političkim i verskim predstavnicima i rukovodstvom sve tri političke partije koje ih predstavljaju u lokalnom parlamentu, a ujedno su jedinstveni deo vlasti u vladajućoj koaliciji u višenacionalnom Priboju.
-Moja poruka Bošnjacima je da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i da žele da se prevaziđu loše stvari iz prošlosti – istakao je predsednik i naveo da su razgovarali o svim njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim teškim vremenima ostanemo jedinstveni i zajedno se borimo za prosperitet svih građana.
Nakon sastanka sa predstavnicima Bošnjaka, na kraju posete, predsednik Vučić obišao je i radionicu za pletenje Maridruna, koja izvozi u Sjedinjene Američke Države, Španiju, Italiju, i najavio novi program koji će ovakvim kompanijama omogućiti da dobiju 50 odsto bespovratnih sredstava. To je, kako je naveo, deo podrške razvojnoj ideji za pokretanje domaće radinosti, jačanju ženskog preduzetništva, a u cilju opstanka stanovništva u pribojskom kraju.
– Sve što budemo mogli da pomognemo da ove divne žene mogu da nastave da rade, to ćemo i da učinimo. Ja sam srećan što sam mogao da vidim kako se uspeh vraća u Srbiju. Marijana se vratila u Srbiju 2015. godine i sve ovo pokrenula, vratila osmeh na lice ovim vrednim ženama – rekao je predsednik Vučić.


-Vole nas žene koje prate trendove i umeju da iskombinuju različito – rekla je vlasnica Marijana Andrić i dodala da imaju i maloprodaju i veleporodaju, da trenutno u Priboju za njih radi 50 žena, ali da bi mnoge želele da im se pridruže. Ona je istakla da je njena želja i želja njenog tima postala dugoročna misija revitalizacije starih zanata i podsticanja lokalnog preduzetništva žena u Srbiji, kao zemlje koja neguje i poštuje svoju tradiciju i nasleđe.