Priboj dobio grejder vredan 15 miliona dinara

Opštini Priboj isporučena je građevinska mašina – grejder, vredna preko 15 miliona dinara, koju su zajednički finansirali Kabinet za unapređenje nedovoljno razvijenih područja Vlade Srbije i Opština Priboj.

U pitanju je mašina velike snage, sa dva pokretna raonika i jakim riperima, a koristitiće se za održavanje i pročišćavanje opštinskih kategorisanih puteva u letnjem i zimskom periodu. Mašinoma će gazdovati JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, potvrdjeno je za RINU.

Građevinska mašina – grejder nabavljena je kroz Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština Vlade Srbije, za šta je Opštini Priboj opredeljeno je 7 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 8,5 miliona dinara, s obzirom da je ukupna vrednost projekta 15.476.400,00 dinara.

Sa novom mašinom,uz postojeću mehanizaciju, Opština Priboj odnosno njena javna preduzeća, sve se više tehnički odnosno mašinski osposobljavaju, da samostalno obavljaju određene građevinske i komunalne aktivnosti, što će sa jedne strane ubrzati radove, jer se ne moraju čekati drugi izvođači, a sa druge strane, pojeftiniće će i sama usluga,čime će se napravititi i određene uštede u budžetu.

Podsetimo, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Opštini Priboj, tokom prošle godine, potpisali su predsednik Opštine Lazar Rvović i Novica Tončev,ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.