Pribojska bolnica bogatija za novo sanitetsko vozilo

Pribojskim zdravstvenim ustanovama isporučeno je novo sanitetsko vozilo sa neophodnom opremom za praćenje i najtežih pacijenta. Ovo je novi poklon Vlade Srbije i resornog ministarstva opštini Priboj, a ključevi novih vozila direktorima zdrastvenih ustanova i predstavnicima lokalnih samouprava, uručeni su početkom februara na zajedničkoj svečanosti u Beogradu.

„Ovo je treći sanitet pribojskim zdravstvenim ustanovama u prethodnih nekoliko meseci, koji će u značajnoj meri doprineti obnavljanju dotrajalog voznog parka Bolnice i Doma zdravlja u Priboju i omogućiti komforniji i brži transport pacijenta do zdravstvnih centara u Užicu ili Beogradu.“, rekao je dr Vladimir Milinković, direktor Doma zdravlja Priboj.

Novija i bolje opremljena vozila znače i brži izlazak na teren, što onda podrazumeva i bržu i efikasniju intervenciju zdrastvenih radnika, na licu mesta.

„Veliko hvala Vladi Srbije i resornom ministarstvu, a posebno državnom sekretaru Krstu Janjuševiću, koji je itekako pomogao da u samo pola godine dobijemo već treći sanitet, a sve na zadovoljstvo zdrastvenih radnika, a posebno pacijenata.“, zaključio je dr Milinković.

Poslednjom donacijom Vlade Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja uručeno je 15 sanitetskih vozila zdrastvenim ustanovama širom Srbije, među kojima se ponovo našao i Priboj.

izvor: opština Priboj