U Prijepolju proglašena vanredna situacija, snabdevanjem sa strujom se stabilizuje

Mokar i težak sneg koji je proteklih dana padao zadao je velike probleme u zapadnoj Srbiji. Čini se da je najviše pogođen Zlatiborski okrug gde je u Prijepolju proglašena vanredna situacija, dok je u Požegi težak sneg oborio par stabala koji su pali na parkirane automobile. U Prijepolju, Užicu, Bajnoj Bašti, Požegi i na Zlatiboru došlo je do prekida snabdevanjem električnom energijom, a došlo je i do prekida u železničkom saobraćaju između Užica i Prijepolja.

Tokom proteklih dana u Prijepolju je palo više od 60 centimetara snega koji je prouzrokovao probleme u saobraćaju i snabdevanjem električnom energijom. Tim povodom juče se sastao Štab za vanredne situacije opštine Prijepolje gde je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Draga Popovića, do sinoć bez struje su bili svi stanovnici opštine, a u kasnijim večernjim satima dežurne ekipe EPS-a uspele su da osposobe deo elektro mreže, tako da je veći deo domaćinstava dobio struju.

foto: RTS

Zbog uvedene vanredne situacije data je preporuka svim osnovnim i srednjim školama da, dok se ne obezbedi snabdevanje električnom energijom đaci ne idu u školu.

-Zbog slabe pokrivenosti signalom, nemamo informacije o kvarovima iz udaljenih mesta, dok smo u gradu uspeli da na tri repetitora postavimo agregate kako bismo imali dometa – rekao je za RTS Popadić.

On dodaje i da su danas svi putni pravci prvog prioriteta u toj opštini očišćeni.

-Molimo građane za strpljene i nadamo se da ćemo u što skorije vreme dobiti struju, to nam predstavlja najveći problem u ovom momentu – apeluje Popadić.

Prema rečima načelnika Zlatiborskog okruga Desimira Popovića, probleme u elektrosnabdevanju trenutno ima Opština Bajna Bašta, dok su u Priboju prisutni problemi sa čišćenjem puteva.

-Dobijamo informacije iz sata u sat. Tu treba pojačati čišćenje puteva drugog A reda. Apelujem na ‘Puteve Srbije’ i ‘Puteve Užice’ da što pre reše problem u Priboju, kako bi jedinica lokalne samouprave mogla da nastavi sa čišćenjem lokalnih puteva – istakao je Desimir Popović.

Sneg koji je tokom noći padao nije izazvao velike probleme u Užicu. Svi putni pravci su prohodni ali zbog poledice se vozačima se preporučuje da prilagode brzinu kretanja automobila sa uslovima na putu.