U rekonstrukciju užičkih vrtića i škola uloženo više od 250 miliona dinara

Tokom protekle 2022. godine Grad Užice, uz pomoć resornog ministarstva i donatora iz EU, uložila je preko 250 miliona dinara u rekonstrukciju predškolskih ustanova i škola. Kako najavljuju iz Gradske Uprave, investicioni ciklus se nastavlja i ove godine, pa se stoga očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini, otvaranje vrtića u selu Karan, rekonstrukcije Prve osnovne škole kralja Petra drugog, kao i više manjih projekata.

U protekloj godini izvršena je kompletna energetska sanacija Osnovne škole „Aleksa Dejović“ izdvojenog odeljenja u Krvavicama vredna 75,7 miliona dinara. Takođe, izvršena je i energetska sanacija OŠ „Nada Matić“ čiji su radovi vredeli 54.5 miliona dinara.

Ulaganja u energetsku sanaciju obuhvatila su i zgradu Predškolske ustanove Poletarac gde je zamenjena stolarija, izrađena fasada, unapređen sistem grejanja, dojave požara i hidrantska mreža, kao radove na uređenju unutrašnjem delu objekta. Vrednost radova iznosila je 37,6 miliona dinara.

Rekonstruisana je i zgrada izdvojenog odeljenja OŠ „Nada Matić“ u Gostinici, stolarija je zamenjena u OŠ Miodrag Milovanović Lune u Karunu, a nova fasada izrađena je na zgradi škole Dušan Jerković. U školama u Ravnima i Staparima je finansirana nabavka i montaža novih kotlova za grejanje.

Grad Užice finansirao je i nabavku nove opreme za novootvorenu fiskulturnu salu u Sevojnu, koja je na upotrebu školi „Aleksa Dejić“ predata početkom januara tekuće godine.

Nastavljena su i ulaganja u objekte Predškolske ustanove Užice, sa ciljem poboljšanja uslova u već postojećim objektima, a sa namerom da se kapaciteti prošire adaptirana su i tri nova prostora. U Gradskoj opštini Sevojno u prostoru Kulturnog centra, OŠ “Slobodan Sekulić” i OŠ “Dušan Jerković” urađena je adaptacija slobodnog prostora, koji će u budućem periodu biti na raspolaganju Predškolskoj ustanovi Užice.

Lj.Marković

foto: Grad Užice