Uručeni ključevi terenskog vozila Službi kućnog lečenja užičkog Doma zdravlja

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević uručila je ključeve novog terenskog vozila, nabavljenog sredstvima iz budžeta grada namenjenog Službi kućnog lečenja užičkog Doma zdravlja. Tom prilikom gradonačelnica je podsetila da je nabavka vozila za naše zdravstvene ustanove dugogodišnja praksa i obećala podršku i u narednom periodu.
“Nažalost, na teritoriji našeg grada mnogo je onih kojima je neophodna lekarska pomoć u njihovim domovima, a zaposleni u ovoj službi svakodnevno su na terenu i trude se da na najbolji način i takvim pacijentima pruže sve zdravstvene usluge. Sigurna sam da će im u tome mnogo pomoći ovo novo vozilo, a naravno u skladu sa raspoloživim sredstvima i njihovim potrebama mi ćemo nastaviti da nabavkom opreme i vozila pružamo podršku i zdravstvenim radnicima i pacijentima”, istakla je gradonačelnica.
Prema njenim rečima o zdravlju Užičana grad brine i adaptacijom i rekonstrukcijom objekata.

“Za par meseci imaćemo potpuno renoviran prostor antituberkuloznog dispanzera, prošle godine sredili smo objekat ambulante u Sevojnu, a prisutni smo i u užičkim selima, gde svake godine radimo na uređenju prostora seoskih ambulanti. Grad subvenconiše i specijalizacije kadrova koji nedostaju a nedavno smo zajedno sa Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku potpisali ugovor, koji će omogućiti osnovne uslove za osnivanja Centra za vantelesnu oplodnju”.
Zahvalnost na ovoj, ali i svim ostalim donacijama izrazio je u ime Doma zdravlja i Službe kućnog lečenja dr Aleksandar Lazić, pomoćnik direktora Doma zdravlja Užice.
“Sva vozila koja se sada nalaze u Službi kućnog lečenja su donacija grada Užica, a broj ulaganja i investicija u Dom zdravlja Užice i njegove službe sve je veći i ima ogroman značaj. Podsetio bih da je izuzetno složen posao koji obavlja Služba kućnog lečenja i palijativnog zbrinjavanja koji se obavlja iskljčivo u domovima naših sugrađana i nažalost u pitanju su uglavnom najteže oboleli pacijenti. Želim da izrazim svoju zahvalnost čelnicima grada Užica za nesebičnu podršku, koja je uvek prisutna i da kažemo da smo kao služba uvek tu za građane našeg Užica i da ćemo učiniti sve da poboljšamo zdravstvenu situaciju naših sugrađana”.
Služba kućnog lečenja sada ima sedam vozila, jer je pored ovog koje je nabavio grad jedno vozilo stiglo iz JKP “Vodovod”. Lekarske ekipe u tim vozilima pokrivaju teritoriju grada Užica u krugu od 80 kilometara, gde živi oko 80 hiljada stanovnika. Zbog konfiguracije terena vozila se brzo troše i često kvare i upravo zbog toga nova vozila od neprocenjivog su značaja.