Uspeh Novovaroških učenika

Na 44. Okružnoj smotri recitatora održanoj u Kosjeriću učenici srednjih i osnovnih škola iz Nove Varoši ostvarili su zapažene rezultate. Na tradicionalnom takmičenju pod nazivom „Pesniče naroda mog“, ove godine se u tri kategorije nadmetalo 60 recitatora iz Zlatiborskog okruga, među kojima i šestoro Novovarošana.

Dunja Kovačević učenica Srednje škole u Novoj Varoši za recitaciju stihova pesme „Prezime“, autorke Milene Marković, osvojila je drugo, a Milena Trtović učenica osmog razreda OŠ “Knezovi Raškovići“ iz Božetića treće mesto. Ona je recitovala stihove pesme zavičajnog pisca i pesnika Borivoja Jelića „Čovek i pesma“.

-Ovo je izuzetan uspeh mladih recitatora iz zlatarskog kraja. Pre više decenija Novovarošani su osvajali i prva mesta na ovom, čak i državnom takmičenju, ali se nikada nije desilo da se u Kosjeriću na pobedničkom postolju nađe dvoje naših recitatora – kaže Milana Jelić, direktorka gradske Biblioteke „Jovan Tomić“, koja je od pre šest godina organizator smotre opštinskog karaktera, prenose „Varoške novine“.

Ona dodaje da se Dunja i Milena, ipak, neće pojaviti na republičkom takmičenju u Valjevu, jer po propozicijama, na manifestaciji nastupaju samo prvoplasirani sa takmičenja u svim okruzima na teritoriji Srbije.