Užice – Predškolci ulepšali grad

Tradicionalno, Javnim časom crtanja na Trgu partizana užički predškolci pridružili su se obeležavanju 9. oktobra Dana grada Užica.
To je po rečima zamenika gradonačelnice Užica Dragoljuba Stojadinovića i jedan od najlepših događaja u okviru obeležavanja Dana grada. On je sve sugrađane pozvao i na ostale događaje tokom ovog vikenda.
“Počinjemo udanas “Trkom za srećnije detinjstvo”, nakon čega sledi Vatrogasne igre bez granica” na Trgu partizana i program u organizaciji Srpskog viteškog društva na tvrđavi Stari grad. Sve Užičane pozivamo i na koncert Željka Samardžića na Trgu partizana večeras od 20 časova. Dođite da zajedno proslavimo 694. rođendan našeg grada”, poručio je Stojadinović.
Program obeležavanja Dana grada nastavlja se u nedelju 8. oktobra takmičenjem u plivanju i vaterpolo turnirom na Gradskom bazenu. U ponedeljak 9. oktobra na sam Dan grada, proslava će početi maskenbalom užičkih predškolaca, koji će nakon defilea od Narodnog muzeja na trgu izvesti program “Deca za decu”. U 13 časova u Istorijskom arhivu Užice biće otvorena izložba “Zapisni dub” i legat novinara Radovana Popovića. U 19 časova u Narodnom pozorištu Užice biće održana svečana sednica Skupštine grada Užica, na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja Grada uz prigodan koncertni program.

foto: Grad Uzice