Vidovdanske svečanosti opštine Čajetina – sutra dodela priznanja Vidovdanski vitez uz bogat prateći program

Svečanost povodom dodele priznanja Vitez Srbije u okviru manifestacije  Vidovdanske kulturne svečanosti, biće održana u sutra, 29. juna, u Kulturnom centru Zlatibor u 18 časova.

Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se četrnaesti put pod pokroviteljstvom opštine Čajetina  uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da dodeli osam plaketa iz različitih oblasti, tako je nagrada vitez srpske književnosti  pripala Gordani Maletić, vitez srpske glume je Nenad Jezdić, vitez srpske  muzike je virtouz na harmonici Ljubiša Pavković, Valentina Delić je Vitez srpske kulture, vitez srpskog slikarstva je Slavko Krunić, vitez srpskog sporta je paraatletičar Nebojša Đurić, vitez srpske medicine je Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš i vitez srpske privrede Ljubiša Krstajić. U programu će učestvovati dramska umetnica Vaja Dujović i vokalna etno grupa Istočnik.

Po završetku svečane dodele priznanja biće izvedena predstava Knjiga o Milutinu.

Broj mesta je ograničen, karte se mogu preuzeti na Info centru Turističke organizacije (od petka 23. juna). Ulaz je besplatan. Programom Vidovdanskih kulturnih svečanosti, na Zlatiboru će početi Zlatiborsko kulturno leto u okviru kojeg će se održati brojne predstave, koncerti i manifestacije