Vredna donacija Grada Stomatološoj službi

Grad Užice izdvojio je dva miliona dinara za nabavku neophodne opreme, koja će u značajnoj meri poboljšati kvalitet svih stomatoloških usluga u Domu zdravlja. Nakon četiri godine, zahvaljujući ovoj donaciji, građani će ponovo moći da obave određene stomatološke hiruške intervencije u Domu zdravlja.

– Briga o ljudima i naročito briga o njihovom zdravlju, nacionalni je ali i naš prioritet u narednom periodu i zbog toga nas posebno raduju sve promene koje će se desiti u užičkom zdravstvu – istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle obilaska Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Kako je dodala, rekonstrukcija i dogradnja Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice, svakako je najvredniji projekat u užičkom zdravstvu i nadamo se da ćemo tokom ove godine krenuti u njegovu realizaciju. Takođe, od strane države stiže podrška u vidu neophodne opreme. U našu bolnicu stigla je prva od planirane dve magnetne rezonance, i ona će do sredine narednog meseca biti u funkciji.

Vrlo brzo očekuje se i otvaranje u potpunosti rekonstruisanog Antituberkuloznog dispanzera gde je uz pomoć EU PRO programa uloženo 490 hiljada dolara.

– Meni je izuzetna čast da mogu da kažem da je nakon niza donacija i ulaganja u stomatološkim ambulantama u školama, došao red i na ovu službu, gde smo dobili nove stomatološke stolice i nakon četiri godine ponovo pustili u rad fiziodispenzer, koji je neophodan za rad oralnog hirura i sa kojim je jedino moguće raditi zahtevne intervencije na kosti. Mikro motori za rad u službi protetike namenjeni su za pravljenje proteza za naše najstarje sugrađane. Nama je drago da smo sačuvali kvalitetan kadar, 16 stomatologa od kojih su 12 specijalisti svojih grana stomatologije, tako da pored kadrovskog sa novom opremom ispunjavamo i sve ostale uslove – kazao je vd direktor DZ Užice Aleksandar Lazić.