Zlatibor – Rekordan broj poseta za Sretenjske praznike

U periodu Sretenjskih praznika, od 15. do 20. februara, Zlatibor beleži rekordan broj poseta. Naime za pet dana odmora Gold gondola je prevezla 10 555 putnika, što je za 30% više u odnosu na isti period prošle godine. Dnevni rekord oboren je 16. februara kada se gondolom vozilo čak 2549 putnika.

Zimsku sezonu na gondoli obogatili su romantično putovanje, branč u vazduhu i časovi noriđskog skijanja za koje od početka vlada veliko interesovanje.

Brojni posetioci, svih uzrasta, oprobali su se u novoj aktivnosti, nordijskom skijanju, po čemu je Zlatibor ranije bio poznat, a u poslednje vreme ovaj sport je ponovo popularan.

Ovoj zabavi najviše su se obradovali ljubitelji zimskih čarolija kojima je period oko Sretenja bio idealan za skijanje, sankanje i druge aktivnosti. Uživanje pored Ribničkog jezera upotpunjeno je i toplim napicima koji se služe u gondola baru gde putnici vole da naprave pauzu od vožnje i naprave fotografije u tipičnom zimskom pejzažu na Zlatiboru.

foto: zlatibor press

Ove brojke govore da Gold gondola svake sezone uspeva da na nov način privuče putnike i ponudi im bogat zabavni sadržaj kako bi na najbolji način proveli slobodno vreme sa decom i prijateljima.

Lj.M