Na Gradskom bazenu Užice otvorena teretana prilagođena osobama sa invaliditetom

Na Gradskom bazenu u Užicu otvorena je prva teretana prilagođena osobama sa invaliditetom, koju će pored paraolimpijaca moći da koriste i svi ostali sportisti i sugrađani, jer je komercijalnog karaktera. Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.
Prema rečima našeg poznatog paraolimpijca i osvajača brojnih domaćih i međunarodnih priznanja Miloša Zarića, otvaranje teretane značiće pre svega sportistima koji žele da se bave paraolmpijskim sportom.
“Užice kao centar paraolimpijskog sporta zaslužuje da ima ovakvu teretanu u kojoj su sve sprave prilagođene osobama sa invaliditetom, ali ih mogu komercijalno koristiti i ostali sportisti iz redovnog sporta kao i svi korisnici Gradskog bazena. Još se nadam da će nam grad i Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da napravimo lift za prilaz teretani i dizalicu za bazen, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da ga koriste. Želim da se zahvalim predsedniku komiteta, predstavicima grada i gradonačelnici kao i svim ljudima koji su nam pružili podršku u realizaciji ovog projekta”.

Uz pohvale lokalnoj samoupravi na podršci u svim aktivnostima i projektima, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, istakao je da sa svih takmičenja u zemlji i inostranstvu ovi sportisti donose veoma značajna priznanja.
“Ne postoji takmičenje na kome nisu popravili lični, regionalni, državni, svetski pa i olimpijski rekord, a to je moguće samo ako imaju adekvatne uslove za pripreme. I ova teretana jedan je od preduslova. Ovde će se sigurno pripremati sportisti iz Užica, ali i okolnih opština i gradova za predstojeća takmičenja. Naredno je Svetsko prvenstvo u Parizu, a naredne godine i Olimpijada.”
Prema rečima direktor JP “Veliki park” Nenada Đokića to preduzeće sa zadovoljstvom je prihvatilo ideju o otvaranju teretane na Gradskom bazenu .

“Omogućili smo ovim šampionima da treniraju i na Gradskom stadionu i u hali u Krčagovu. Takođe, zbog veoma teškog prilaza teretani učinićemo sve da zajedno sa klubom i gradom, uz podršku ministarstva obezbedimo finansijska sredstva za izgradnju lifta i nadamo se da će taj projekat biti realizovan”.
Gradski većnik Srđan Nedeljković poručio je da će grad, kao i do sada, podržavati rad i uspehe paraolimpijaca, koji na najbolji mogući način promovišu sport i grad u kome žive.

Grad Užice