Promocija ONKO aplikacije

Predstavnici Instituta za javno zdravlje iz Kruševca, Kraljeva, Čačka, Novog Pazara, Ćuprije i Užica imali su priliku da u kragučevačkom Institutu saznaju sve o ONKO aplikaciji.

Ova aplikacija namenjena je onkološkim bolesnicima, porodicama obolelih ali i lekarima, zarad lakšeg praćenja bolesti, ali i preventivnog delovanja tokom, pre i nakon lečenja.

Da bi se pružila podrška pacijentima i povećala dostupnost informacija o procesima lečenja, prevenciji, dijagnostikovanju, simptomima i izlečenju od bilo kog oblika kancera, Ministarstvo zdravlja je u saradnji sa Institutuom za onkologiju i radiologiju Srbije pokrenulo ONKO aplikaciju.

Ona ima za cilj da pre svega obolele od malignih bolesti informiše na pravi način, a sa druge strane da pomogne lekarima i porodicama pacijenata da nađu odgovore na brojna pitanja.

Promocija ove digitalne brošure sprovodi se po čitavoj Srbiji. Predstavnici Ministarstva zdravlja, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i lekari kragujevačkog Instituta za javno zdravlje približili su ONKO aplikaciju lekarima iz sedam instituta sa teritorije Šumadije. Aplikacija je besplatna i dostupna svima.

Prema poslednjim statistikama Instituta za onkologiju, na godišnjem nivou u Srbiji se kod više od 40 hiljada ljudi postavi dijagnoza malignih oboljenja, a gotovo polovina pacijenata ne doživi izlečenje od kancera.