5 miliona za izgradnju Multifunkcionalnog centra

Opština Čajetina u okviru konkursa Ministarstva kulture Republike Srbije „Gradovi u fokusu 2023“ dobila je 5 000 000 dinara za nastavak izgradnje Multifunkcionalnog centra za kulturu u Sirogojnu.

U toku 2023. godine u Sirogojnu je započeta rekonstrukcija i adaptacija objekta u samom centru sela, sa ciljem da se on pretvori u multifunkcionalni kulturni centar u kome će moći da se prikazuju pozorišne predstave, izložbe, organizuju radionice i drugi događaji. Urađena je prva faza projekta zajedničkim sredstvima Opštine Čajetina i Ministarstva kulture, a cilj je da se poveća turistička atrakvinost sela kroz umetničke i zabavne sadržaje namenjene stanovnicima i turistima Zlatibora. Na ovaj način Opština Čajetina ravnomerno razvija sve sredine na svojoj teritoriji.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković održala je sastanak sa 33 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su ove godine dobili sredstva Ministarstva kulture za izgradnju, obnovu i adaptaciju kulturnih centara i drugih objekata kulture na konkursu „Gradovi u fokusu 2023“. Tom prilikom je naglašena uspešna saradnja Opštine Čajetina i Ministarstva kulture i najavljene dalje aktivnosti.
Foto: Dario Konstantinović