Čajetina- Obezbeđena sredstva za energetsku sanaciju kuća i stanova

Svečano potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u okviru Projekta „Čista energija i energetska efikasnost“ koji sprovode lokalne samouprave po osnovu partnerstva sa Ministarstvom rudarstva i energetike, održano je 16. maja.

Program se realizuje po Zakonu o potrđivanju sporazuma o zajmu (Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane Srbije“) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu od 1.022.178.399,90 dinara za dodelu subvencije građanima koji ne spadaju u socijalno ugroženu kategoriju i 119.372.102,00 dinara kao podrška socijalno ugroženim građanima.

Opštine iz četvrte grupe čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka su bile u obavezi da obezbede 30 odsto od ukupne vrednosti podsticaja ministarstva. Sve ostale opštine, među kojima je i Opština Čajetina, koja je po javnom pozivu dobila 2.5 miliona dinara, su bile u obavezi da učestvuju sa iznosom koji je minimalno jednak vrednosti traženih sredstava podsticaja.