Čajetina ugostila decu sa smetnjama u razvoju iz Lazarevca

Opština Čajetina ugostila je decu sa smetnjama u razvoju Osnovne škole „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca. Preko 40 mališana u pratnji svojih roditelja i vaspitača imalo je priliku da uživa u svim zlatiborskim lepotama i nastavi u prirodi.
Uz podršku opštine Čajetina i gostoprimstvo Studentskog odmarališta na Zlatiboru, učenici sa smetnjama u razvoju OŠ „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca, provode mini odmor na najposećenijoj planini u Srbiji. Na licima dece može se primetiti neopisiva sreća, jer je većina njih prvi put otišla dalje od svog rodnog mesta.
„Moram da se zahvalim svim učesnicima ovog projekta jer su pokazali izuzetnu prilagodljivost svima nama i potrebama svih naših učenika. Najbolje bi bilo da ste bili prisutni kada su izlazili iz autobusa i da ste mogli videti njihovo oduševljeni prirodom, Zlatiborom, hotelom…da ne pričam o Dino parku i ostalim mnogobrojnim sadržajima. Upravo smo se vratili sa vožnje gondolom gde su bili oduševljeni i hvalili su se kako su svoje strahove uspeli da pobede“, rekla je Bojana Ljubić.
„Deci prija druženje, prija im vazduh, šetnja, aktivnosti koje ste nam omogućili, tako da se vrlo lepo druže, vrlo lepo se socijalizuju. Neki se po prvi put odvajaju od roditelja i od kuće i ovo je zaista velika stvar za njih“, kaže Snežana Ranković.
„Nama je ovde prelepo, za decu svakakvih zanimljivosti ima a niko od njih nije zaplakao niti napravio neki problem za sve ove dane“, kaže Dragica Ivanković.
Sve ovo ne bi bilo sprovedeno u delo da Milinko Šarenac nije uputio molbu opštini Čajetina.
„Prateći dešavanja u čajetinskoj opštini i nakon što sam uvideo koliko se brinu o deci sa teritorije svoje opštine a i šire, odlučio sam u dogovoru sa direktorom škole iz Lazarevca, da pošaljem dopis ovde na Zlatibor. Ja živim odmah pored škole i ovu decu viđam svakodnevno. Mislim da bi naša opštinska vlast mogla mnogo više da uradi za našu decu“.
Deca prepuna utisaka nisu mogla da se odluče šta im se to najviše dopalo na Zlatiboru.
„Najviše mi se dopao panoramski točak i hotel u kom smo smešteni“.
„Vožnja gondolom je bila prelepa i ja bih se vozio ponovo. Lepo mi je ovde na Zlatiboru i sviđa mi se hotel“.
„Najviše mi se svideo Dino park jer obožavam dinosauruse“.
„Mnogo mi se sviđa hotel i zlatiborska hrana, Dino park i jezero u večernjim satima“.
U ime opštine Čajetina, pomoćnica predsednika opštine za odnose sa javnošću Marija Jeremić, zahvalila se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.
„Koristim priliku da se zahvalim Dino parku koji je omogućio obilazak ovog sjajnog parka. Zatim veliko hvala JP „Gold gondola“ Zlatibor koje je omogućilo besplatnu vožnju za naše mališane koji su imali priliku da se voze najdužom panoramskom gondolom na svetu. Ono što posebno raduje je susret upriličen između dece koja pohađaju Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine i dece iz Lazarevca. Gotovo sam sigurna da će ovaj boravak na Zlatiboru deci ostati u lepom sećanju“.
Lepo vreme, odlično raspoloženje i srdačnost domaćina doprineli su uspešnosti boravka mališana iz Lazarevca.