Celovečernji koncert Kud-a Zlatibor u nedelju

Nakon dve godine pauze, KUD „Zlatibor“ Čajetina održaće godišnji koncert u nedelju, 17. decembra sa početkom u 18:30. Gosti na koncertu biće KUD „Golija“ iz Novog Pazara.

– Mi ćemo igrati Igre iz užičkog kraja, iz Šumadije, Igre iz srpskog Crnorečja i Igre iz leskovačkog Pomoravlja. Pored našeg ansambla igraće naši gosti iz Novog Pazara, KUD „Golija“. To je ansambl sa kojim godinama sarađujemo i kojima smo nekoliko puta bili gosti. Deca su se međusobno upoznala, već imaju svoje simpatije, druže se. Oni će igrati dve koreografije a mi četiri, i biće jedna naša pevačka grupa koja će izvesti jednu kratku numeru – rekao je Vladan Milekić, umetnički rukovodilac KUD „Zlatibor“.

KUD „Zlatibor“ je pauzu izazvanu koronom iskoristio za obnavljanje nošnje i uvežbavanje, kada su uslovi dozvoljavali, starih koreografija.

Cilj koji su sebi postavili, istakao je ovom prilikom Milekić, jeste da se celovečernjim koncertom publici predstave i ovoga puta u svetlu na kakvo su svih ovih godina navikli. Ulaz je slobodan.