Državni sekretar Janjušević na Šahovskom turniru Prijateljstva u Užicu

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Krsto Janjušević, otvorio je danas u Užicu šahovski turnir „Prijateljstva“ osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom.

Tom prilikom, državni sekretar je rekao da će Ministarstvo i u budućnosti podržavate aktivnosti Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize Užice, ali i pružati pomoć i podršku na drugim poljima kako bi ne samo njihov, već i članova porodica, život bio bolji.

„ Ministarstvo iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za programske aktivnosti ali i projekte, kako Savezima, tako i udruženjima, a koji omogućavaju da zajedno gradimo Srbiju bez barijera“, istakao je Janjušević na šahovskom turniru Prijateljstva. On je ocenio da su na takmičenju vrhunski šahisti, među kojima i njegovi prijatelji i da, kako je rekao, nije uspeo godinama unazad da ih pobedi.

„Ovaj turnir je prilika da se skrene pažnja na uspehe i dostignuća osoba sa invaliditetom, koji vodi prevazilaženju predrasuda i barijera“, naglasio je Janjušević.

Šahovski turnir održan je u organizaciji Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize Užice, na Beloj Zemlji.