Grad i OSI realizovali još jedan projekat

U cilju podizanja informisanosti građana i podrške inkluzivnosti, na platou ispred Gradske kuće postavljena je interaktivna eko solarna klupa. Ovaj projekat vredan blizu dva miliona dinara jedan je od 13 projekata u okviru programa “Udružimo se”, koji finansira grad Užice uz podršku Švajcarske Vlade, a realizuje se na predlog Zajednice udruženja osoba sa invaliditetom.


Interaktivna eko solarna klupa prilagođena je potrebama modernog korisnika, poseduje interaktivni displej, sedalni deo, kao i solarni panel pa u skladu sa tim i punjače za telefon, bežične slušalice i ostale uređaje koji zahtevaju USB sistem napajanja. Takođe ugrađeni su i eko senzori za merenje temperature i vlažnosti vazduha i vazdušnog pritiska.

Zahvaljujući interaktivnoj aplikaciji građanima i turistima su dostupne informacije o važnim lokacijama u gradu i okolini, kulturno- istorijskim objektima kao i objektima od zanačaja prikazane kroz tekstualni sadržaj, fotografije i video materijale. Takođe tu su i stranice posvećene turizmu, manifestacijama i festivalima i važne servisne informacije. Sve pomenute informacije korisnicima su dostupne na srpskom i engleskom jeziku.
Važno je naglasiti da je aplikacija prilagođena osobama sa invaliditetom, time što se kartice nalaze u donjem delu ekrana i na taj način dostupne su osobama u invalidskim kolicima.