Gradonačelnica gošća “Karavana ženskog preduzetništva” u Privrednoj komori Srbije

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević bila je gošća “Karavana ženskog preduzetništva – na kafi sa preduzetnicama, koji je upriličen u prostorijama Privredne komore Srbije. I ovom prilikom gradonačelnica je govorila o merama i aktivnostima koje grad realizuje sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu.

“Žene jesu stub porodice ali i stub društva, što potvrđuju svakodnevno svojim angažovanjem, delovanjem i rezultatima. Veliki broj njih u gradu iz koga dolazim, nalaze se na veoma odgovornim funkcijama u javnim ustanovama, preduzećima i samoj lokalnoj samoupravi, a sa druge strane značajan broj žena vodi svoja privatna preduzeća i preduzetničke radnje. Trudimo se da im budemo podrška u finansijskom i svakom drugom pogledu. Imamo posebne programe za razvoj ženskog preduzetništva, koje realizujemo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a u značajnoj meri žene su korisnice naših subvencija u poljoprivrednoj proizvodnji”, naglasila je gradonačelnica.
Ona je podsetila da je grad u saradnji sa УН WОМЕН realizovao nekoliko projekata, koji se tiču upravo razvoja ženskog preduzetništva, kako u gradskom, tako i u ruralnom području.

“Organizovan je čitav niz obuka i radionica na temu pokretanja sopstvenog biznisa i unapređenja postojećeg. Planom razvoja grada Užica za period do 2030. godine predvideli smo niz mera, koje se odnose na unapređenje uslova za njihovo poslovanje. I “Karavan ženskog preduzetništva”, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, sigurno je jedan od najboljih načina da se u saradnji sa lokalnim samoupravama, sadašnjim i budućim preduzetnicama predoče sve mogućnosti, pogodnosti i mere na koje mogu računati”, istakla je gradonačelnica uz zahvalnost Privrednoj komori Srbije, koja je Užice prepoznala kao jedno od odredišta u kojima je karavan boravio.
Karavan je do sada realizovan u Smederevskoj Palanci, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Rumi, Novom Sadu i Užicu, a od septembra 2024. godine biće realizovan i u regionu, u cilju daljeg podsticanja regionalnog umrežavanja preduzetnica koje posluju u Srbiji i regionu.