„Invest in Zlatibor“ – ovogodišnji slogan TO Zlatibor Čajetina

„Investiraj u Zlatibor“ ovogodišnji je slogan Turističke organizacije Zlatibor Čajetina koja svoje potencijale predstavlja na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Kao što i sam naziv slogana kaže, najveći akcenat je stavljen na privlačenje novih investitora, a na njihovim štandovima mogu se videti i promocije velikog sportskog parka, novog kraka gondole od Tornika do Pribojske banje, Zlatni grad na međustanici gondole i još mnogo toga.

Maketa – Veliki sportski park (privatna arhiva)

Prema rečima Nevene Majstorović iz TO Zlatibor, pored toga što je Zlatibor poslednjih nekoliko godina omiljena destinacija za odmor brojnih turista, on je postao i veoma atrkativna destinacija mnogim investitorima.

– Upravo je ovaj sajam u Beogradu odlična prilika da široj javnosti predstavimo velike projekte i kapitalne investicije koje Opština Čajetina sprovodi na Zlatiboru u cilju unapređenja turističke ponude. Na prvom mestu to je veliki sportski park sa oko 20 sportskih terena i brojnim pratećim sadržajima, a čija gradnja je planirana na trasi Gondole iza hotela Tornik. Takođe tu je i novi krak gondole od Tornika do Pribojske banje za koji smo dobili podršku resornog ministarstva, kao i projekat uređenja samog vrha Tornika. Zlatni grad još jedan je projekat koji će biti realizovan na obali Ribničkog jezera, na međustanici gondole – objašnjava Majstorović.

20 izlagača na štandu TO Zlatibor

U okviru štanda TO Zlatibor predstavljaja se 20 izlagača u centralnom delu hale 4. To su i privatne investicije poput Kabex invest sa stambeno – poslovnim kompleksom, planinski Hotel Bor Karisma, apartmanski kompleks Queen of Zlatibor, kao i mnogi drugi hoteli. Takođe, tu se nalaze i promoteri El paso city, najduže gondole na svetu Gold Gondola, Muzeja Staro selo Sirogojno i mnogi drugi.

Kada je u pitanj posećenost, Majstorović ističe da su kapaciteti gotovo uvek popunjeni.

– Iza nas su Sretenjski praznici koji su Zlatiboru doneli veliki broj posetilaca. Već sada na štandovima naših ugostitelja možete uz sajamske popuste rezervisati odmor za prvomajske praznike, koji nisu tako daleko. Takođe, kao i svake godine očekuje se veliki broj izlagača i posetilaca za vreme održavanja tradicionalne Pršutijade na Mačkatu, koja će biti održana od 1. do 3. marta. Ono na šta smo posebno ponosni kada su u pitanju manifestacije i koje i ovom prilikom promovišemo su događaji koji čivaju tradiciju naših sela. i one se održavaju tokom kulturnog leta – zaključuje Majstorović.

Lj.M