Limske večeri dečje poezije 28. i 29. marta

Tradicionalna manifestacija posvećena mladim pesnicima osnovnoškolcima Srbije i Crne Gore „Limske večeri dečje poezije”, održaće se 28. i 29. marta po 46. put. Ovaj pesnički festival najstariji je pesnički program u zemlji namenjen ovom uzrastu i ove godine na konkurs je stigla 471 pesma.

Žiri u sastavu Tode Nikoletić, predsednik i članovi Jadranka Đerković i Nataša Ivanović odabrao je finaliste:

– Teodora Simić iz OŠ „Svetozar Marković” u Lapovu – nastavnik Nebojša Popović

– Dragan Kadrić iz OŠ „Vladimir Nazor” u Podgorici – nastavnik Jelena Gosović Perović

– Novak Penezić iz OŠ „Desanka Maksimović” u Priboju – nastavnik Olgica Kordić

– Milica Perović iz OŠ „Vuk Karadžić” u Čačaku – nastavnik Jasna Barlić

– Katarina Radović iz OŠ „Milorad Musa Burzan” u Podgorici – nastavnik Marina Šestović

– Strahinja Mijanović iz OŠ „Narodni heroj Savo Ilić” u Dobroti – nastavnik Aleksandra Sindik Milićević

Proglašenje pobednika

Oni su prema mišljenju žirija, poslali najbolje pesme na Konkurs „Limskih večeri dečje poezije” i kao finalisti učestvovaće u finalnoj večeri 28. marta (četvrtak) u 19 časova. Na programu će biti proglašen pobednik, drugo i treće mesto, kao i najmaštovitija i najvedrija pesma. Nagrade za finaliste su obezbedili su Prosvetni pregled, Prosvjetni rad, časopis Ježurko, OŠ „Desanka Maksimović” koja je ovogodišnji domaćin pesnicima i Dom kulture „Pivo Karamatijević”.

Pored Mladih pesnika u programu učestvuje tradicionalno i Gost pesnik, ove godine je to Bojana Stupar iz Novog Sada. Muzička gošća „Limskih večeri dečje poezije” je Maša Milovanović, pobednica mnogobrojnih muzičkih festivala za decu.

U finalnom programu, koji se održava u Velikoj sali Doma kulture Priboj, učestvuju i pesnici Tode Nikoletić, Dobrica Čolaković, vokalni sastav Ison i KUD Doma kulture Priboj.

„Dom kulture je u potpunosti spreman za realizaciju ove pesničke manifestacije i uložili smo maksimalne napore u skladu sa svojim kapacitetima kako bi ovo bio jedan zaista vredan i afirmativan kulturni program od značaja za našu zajednicu. S obzirom na to da je ovo jedna od najstarijih manifestacija tog tipa zamislite odgovornost koju ima Dom kulture. Sa druge strane to nas čini ponosnim i govori koliko je značaj ove ustanove kulture u našem gradu. Zbog toga smo se potrudili da ovogodišnju manifestaciju dodatno obogatimo u kulturno – umetničkom smislu”, kazao je direktor pribojskog Doma kulture „Pivo Karamatijević” Svetlan Milinković.