Magnetna rezonanca stiže za mesec dana u ZC Užice

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima prisustvovala je sastanku upriličenom u Vladi Republike Srbije, povodom realizacije projekta nabavke magnetnih rezonanci i mamografa za zdravstvene ustanove. Pored predstavnika Vlade i 10 lokalnih samouprava sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, Ministarstva zdravlja i direktorka RFZO Sanja Škodrić.

Dogovoreno je da se uspostavi najbolja moguća koordinacija između Vlade, Ministarstva zdravlja i lokalnih samouprava kako bi se u najbržem roku pripremila neophodna dokumentacija za izdavanje građevinskih dozvola i postavljanje magnetnih rezonanci i mamografa.

Završeni su tenderi za nabavku aparata i u narednih 10 do 15 dana očekuje se potpisivanje ugovora. Uporedo sa tim radiće se projektna dokumentacija, isporuka i ugradnja opreme, uz svakodnevni komunikaciju na relaciji između Ministarstva zdravlja, lokalnih samouprava i zdravstvenih ustanova. Prema očekivanjima realizcija ovog veoma značajnog projekta biće završena za 30 dana.