Martovski program KC Zlatibor

U nastavku programa čiji je organizator „Kulturni centar Zlatibor“ Čajetina, sve posetioce očekuju kulturna dešavanja posvećena znamenitim srpskim ženama.

Nakon veoma uspešno sprovedene manifestacije pod nazivom „Duhovnim stopama“, „Kulturni centar Zlatibor“ Čajetina nastavlja sa sprovođenjem kulturnih dešavanja i u martu. Naime, mesec mart biće posvećen znamenitim srpskim ženama. Otvaranjem izložbe o Milunki Savić započet je ovaj ciklus.

„Izložbi o Milunki Savić pridružićemo izložbu o Nadeždi Petrović a 21. marta nas očekuje i monodrama o Nadeždi Petrović. Monodrama „Čovečice“ koja govori o srpskoj ženi između dva rata, odnosno o svemu onome što su srpske žene preživljavale u tom periodu, odigraće se u Domu kulture u Čajetini, 7. marta. Kratki predah od teških tema rezervisan je za osmomartovski koncert ženskog tamburaškog sastava „La banda“ iz Novog Sada, koji će biti 8. marta u 19 časova, na Zlatiboru. Kraj meseca posvećen je Svetskom danu pozorišta tako da nas 27. marta očekuje predstava „U agoniji“ i to u Čajetini, rađena po tekstu Miroslava Krleže i 29. marta na Zlatiboru imamo dečiju predstavu „Čardak ni na nebu ni na zemlji“. Za sva ova dešavanja ulaz je slobodan. Pozivamo sve meštane i turiste da dođu i da isprate naš program. Potrudili smo se da priredimo i izložbe i pozorišne predstave i koncert“, kaže Ksenija Kovač, programski direktor „Kulturnog Centra Zlatibor“ Čajetina.

Kolonija „Slikarska duša istoka“ planirana je za period od 16-24.marta nakon koje će svi posetioci imati priliku da pogledaju i istoimenu izložbu.

zlatibor press