Туристичка организација регије Западна Србија за сутра организује радионицу на тему „Методе и технике презентовања и сервирања хране у Sloow Food концепту“. Радионица се одржава у Хотелу Златиборска ноћ на Белој Земљи од 10 до 14 часова, а своје дугогодишње искуство у припреми традиционалних гастрономских производа и сервирању и презентацији хране кроз Sloow Food концепт ће представити познати босанскохерцеговачки кувар Нихад Мамелеџија као један је од најбољих стручњака у овом послу у Босни и Херцеговини.
Учесници радионице су кулинарски стручњаци хотелско-угоститељских кућа западне Србије који ће учешћем у радионици имати прилику да се упознају, а касније и примене наведени концепт у својим објектима и тиме употпуне туристичку понуду Западне Србије.
Радионица се реализује у оквиру пројекта SReST – Socially Responsible Sloow Food Tourism in the Danube Region (Друштвено одговоран Sloow Food туризам у Дунавском региону) који за циљ има промоцију Sloow Food туризма у Дунавском региону и унапређење запошљивости рањивих група уз помоћ решења заснованих на иновативној методологији Sloow Food концепта који омогућава валоризацију агробиодиверзитета и гастрономског наслеђа и равномерну прерасподелу генерисаних користи, укључујуцћи добробит локалних заједница.
Позивамо вас да нам се придружите у 13 часова у хотелу “Златиборска ноћ” у промоцији Sloow Food концепта уз филигрански припремљене залогаје Западне Србије, поручују организатори.