Narodno pozorište Užice: U nedelju „Ljubav, naša je planeta“

U nedelju 15. oktobra sa početkom u 19 časova u Narodnom pozorištu Užice biće održan tradicionalni Međunarodni dečiji muzički festival “Ljubav, naša je planeta”.

Međunarodni dečji muzički festival “Ljubav, naša je planeta”, je tradicionalna manifestacija autorskih dečjih pesama za uzrast do 12 godina. Ona okuplja najkvalitetnije autore i izvođače u oblasti dečjeg stvaralštva u kulturi i umetnosti iz zemlje i inostranstva. Kroz saradnju sa Preškolskom ustanovom Užice, osnovnim školama, klasičnim baletom (baletski studio Maga Magazinović), KUD Era, TO Užice i Narodnim pozorištem, involvira decu iz Užica i okoline u muzičko scenski projekat. Jedan od najvećih uspeha festivala u proteklom periodu je bilo i učešće na dečjem Eurosongu – dečjoj Evroviziji, u Ukrajini naše sugrađanke Anice Cvetković, koja je predstavljala Srbiju. Prve korake na ovom festivalu je napravio i Lukijan Ivanović finalista X faktora, Dejan Petrović, Danijela Veselinović, kao i snimanje nekoliko Cd-a dečjih pesama od kojih je i jedan Predškolske ustanove Užice.

“Draga deco i dragi roditelji, izazova je uvek bilo, za mnoga vremena se govorilo da nikada nisu bila teža, ili da nikad neće biti kao pre, ali neka vas i ovi dani uvere da ste na dobrom putu, jer umetnost i pesma je uvek bila najsigurnije jedro u svim neočekivanim vetrovima i olujama i zato, dobrodošli na festival “Ljubav, naša je planeta” , poručuju iz Udruženja “Lira”, organizatora festivala.