Nov asfalt stigao u MZ Krčagovo i Carina

U užičkim gradskim Mesnim zajednicama Krčagovo i Carina trenutno se izvode radovi na putnoj infrastrukturi vredni oko sedam miliona dinara. Reč je o nekoliko putnih pravaca koji se asfaltiraju udruženim sredstvima grada i meštana, kao i sanaciji ulica kroz koje je ranije prošla gasovodna mreža. Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, u ovoj građevinskoj sezoni radilo se u gotovo svim delovima grada, a radovi će biti nastavljeni sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

U Krčagovu se asfaltiraju četiri putna pravca – Ulica Tanaska Rajića, u Vrelima, ulice Sarića Osoje i Petra Lekovića i put do lokalnog groblja u dužini od oko 60 metara.

-Opet osluškujući potrebe meštana, prethodnih dana uradili smo kompletno presvlačenje većeg dela Kolubarske ulice i trenutno izvodimo radove na sanaciji prekopa od gasa u ulicama Olge Đurović i Carinskoj, dok je u prethodnom periodu sanirana ulica Župana Brajana – kazala je gradonačelnica Raković.

Gradonačelnica je podsetila i da je tokom ove građevinske sezone urađena kompletna rekonstrukcija nekoliko ulica u Turici i na Terazijama, kao i rekonstrukcija dela Nemanjine i dela Ulice Marije Mage Magazinović.

-Radili smo i nekoliko ulica u Gradskoj opštini Sevojno i gotovo da nema dela grada u kome se nije radilo na sanaciji udranih rupa i oštećenja. Trudimo se da u skladu sa budžetskim sredstvima i prvenstveno na osnovu zahteva građana radimo u svim gradskim mesnim zajednicama. I na kraju, podsetiću vas veliki deo posla biće urađen naredne godine realizacijom LID projekta u okviru kog ćemo sredstvima u iznosu od 1,7 miliona evra rekonstruisati kompletno glavne gradske saobraćajnice – dodala je ona.

I ovom prilikom gradonačelnica je sa meštanima razgovarala o problemima sa kojima se suočavaju i njihovom rešavanju.