Novogodišnja priredba „Zračka“

Korisnicima Usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini tradicionalno su uručeni novogodišnji paketići. Nakon zanimljivog programa usledilo je druženje sa Deda Mrazom i gostima.

Prema rečima defektologa, Željane Jakšić, veoma je važno da deca i mladi sa smetnjama u razvoju budu ravnopravni i aktivni učesnici lokalne zajednice i da se osećaju jednako vrednima.

Tim povodom, korisnici usluga dnevnog boravka „Zračak“, izveli su novogodišnju priredbu zajedno sa učenicima osnovne škole „Dimitrije Tucović“. Priredba je na neki način bila i zahvalnost Uduženja građana Zlatiborski krug, svim donatorima koji su im ove godine na bilo koji način pomogli.

– Ovim putem želim da se zahvalim učenicima OŠ „Dimitrije Tucović“ sa Zlatibora koji su prikupili određena sredstva i donirali „Zračku“ takođe i Crvenom krstu Čajetina i „Gold gondoli“ Zlatibor. Najveću zahvalnost odajem Zlatiborskom krugu koji je takođe donirao paketiće i pomogao realizaciji priredbe. Korisnici Dnevnog boravka „Zračak“ i deca osnovne škole „Dimitrije Tucović“ zajedno su se pripremali određeno vreme. Bili su uzbuđeni, po malo i grešili ali je na kraju sve prošlo odlično i svi su zadovoljni – kaže Jakšić.

Korisnici dnevnog boravka i ove godine paketiće su dobili od strane Crvenog krsta, Gold gondole i anonimnog donatora koji godinama unazad misli o njima.

Događaju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, lokalnih institucija, kao i porodice korisnika usluga „Zračka“. Nakon uspešno izvedene priredbe usledilo je deljenje paketića i slikanje sa Deda Mrazom a gosti su dobili poklone u vidu bombona i čestitki.

zlatiborpress.rs