Novogodišnji pokloni za mališane iz Leposavića

Tradicionalno, povodom novogodišnjih i božićnih praznika predstavnici grada Užica borave u opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji, gde su mališanima iz nekoliko vrtića uručili novogodišnje paketiće. Grad Užice je obezbedio sredstva za nabavku 121 paketića, koje su deci iz Leposavića uručili članovi Gradskog veća Miodrag Petković, Slobodan Šiljković i Vladimir Sinđelić.
U pratnji predsednika opštine Leposavić Zorana Todića, direktora STO Leposavić Marka Radosavljevića i humaniste Miodraga Radovanovića, predstavnici grada Užica posetili su vrtić “Naša radost” u Leposaviću, “Bambi” u Sočanici i “Veselo detinjstvo” u Lešku, gde su mališanima uručili novogodišnje paketiće za koje je iz budžeta grada opredeljeno 300 hiljada dinara.
Ovo je tradicionalna akcija kojom grad Užice pruža podršku deci sa Kosova i Metohije, a pored toga svake godine izdvajaju se i sredstva za rad Narodne kuhinje. Takođe, nedavno su deca sa Kosova besplatno boravila u Dečijem odmaralištu “Golija” na Zlatiboru.
Direktorke predškolskih ustanova zahvalile su se na poklonima koji su obradovali mališane, a predsednik opštine Leposavić Zoran Todić izrazio je zahvalnost gradu Užicu na podršci našem narodu i deci na teritoriji opštine Leposavić.