Ovogodišnji Kustendorf od 23. do 27. januara

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica, održaće se od 23. do 27. januara na Mećavniku u Mokroj Gori.

Kustendorf je jedan od retkih festivala u svetu na kome se okupljaju mladi i iskusni umetnici, a koji ugošćava proslavljene autore, glumce i muzičare, te mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge goste iz sveta filma.

Do sada su ovaj festival posetili mnogi uvaženi gosti među kojima su Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiard, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Estlund i mnogi drugi.

Filmski i muzički festival održava se svake godine u januaru mesecu na Mećavniku, a istom prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva.

Zahvaljujući izuzetnoj atmosferi, festival se, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, Muvimejkera (Mooviemaker), tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari itd..

Program 17. Kustendorfa biće objavljen uskoro na konferenciji za medije.