Počeli radovi na osposobljavanju ambulantnog dela

„Nakon požara u Specijalnoj bolnici Čigota ne rade službe, trenutno majstori ispituju situaciju i čini se sve, kako bi se što pre osposobio za rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen,“ rekao je za Radio Lunu direktor Specijalne bolnice Čigota Aleksandar Simić.

–U objektu ustanove su električari, majstori iz građevinske struke koji pregledaju situaciju, da vide koji deo može da se osposobi za rad. Čine sve da se puste struja i grejanje, da se proba da se osposobi za rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen, kaže Simić.

Kada bi taj deo mogao da počne sa radom, Simić još uvek ne zna, jer nakon gašenja požara voda prolazi i u donje delove ustanove.

–Zbog vode koja je prilikom gašenja požara ušla i sada prolazi na niže spratove, ne smamo da krećemo još uvek sa strujom, naveo je Simić.

Materijalna šteta je velika, izgoreli su peti i šesti sprat B objekta SB Čigota, a kada stručnjaci procene situaciju znaće se tačno kolika je šteta.

–Bili su procenitelji iz Dunava, dolazili su iz resornog Ministarstva i oni će saopštiti detalje o šteti. Šteta jeste velika, zapaljeni su peti i šesti sprat, ali uništeno je i sve ispod toga, natopljeno je vodom i dimom, nameštaj, podovi. To sve mora da se menja, kaže Simić.

On navodi da je sa predstavnicima državnih organa, ali i predstavnicima lokalne samoprave svakodnevno u kontaktu i da su obećali maksimalnu pomoć oko obnove Specijalne bolnice Čigota.