Požega 7. aprila obeležava svoj dan, evo ko su dobitnici najviših opštinskih priznanja

 Svečanom akademijom, u nedelju 7. aprila od 16 sati, u sali bioskopa biće obeležen Dan opštine Požega, odnosno sećanje na odluku knjaza Miloša Obrenovića iz 1832. godine „da grad osnuje i temelje istog postavi“, prenosi Radio Požega.

To će biti prilika i da se zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeli opštinsko priznanje „7. april”. Odlukom koju su usvojili odbornici Skupštine opštine Požega priznanje u vidu Povelje pripašće Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ iz Beograda i Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu opštine Požega.

Opštinsko priznanje u vidu Plakete sa grbom Opštine ove godine ide u ruke Dr Andrije Savića, neurohirurga i Dejana Jankovića, forenzičara.

Opštinsko priznanje u vidu Pohvale dobiće vaspitačica Snežana Zarić, nastavnici, profesori i stručni saradnici iz požeških škola: Ljiljana Jovanović, Ivana Marković, Toni Smiljanić i Gordana Varnica, kao i preduzetnik Mile Stojadinović iz Rečica.

Kao i prethodnih godina dobitnici Opštinskog priznanje u vidu Nagrade u novčanom iznosu od 40.000 dinara su istaknuti učenici požeških osnovnih i srednjih škola. Na tom spisku su Mihailo Filipović, Elena Stefanović, Magdalena Kovačević, Nevena Milijanović i Tamara Tešić. Pored njih ova nagrada će biti dodeljena i radniku JKP „Naš dom“ Obradu Đorđeviću, basket ekipi „Alo Požega“ i paraolimpijki Ivani Arsić.